четвер, 28 березня 2019 р.

Неймовірні чорно-білі коти художника з Гонконгу Paul Lung





П’ятниця. Остання п’ятниця березня, між іншим. У меню до віртуальної кави – чорно-білі фото котиків і кошенят? Ой, ні, не цього разу. Сьогодні цікавіше, як на мене: монохромні малюнки з котами, виконані прости олівцем.


І знаєте, я поважаю тезу, що кожен чи кожна має право на власну думку. Але моя точка зору полягає в тому, що ті, хто кажуть, мовляв, гіперреалізм – то надмір, досить того ж фотоапарата, бо різниці не помітно, дуже-дуже-дуже не мають рацію.


Хоча б тому, що на малюнках котів від художника з Гонконгу Paul Lung різниця помітна. І тому, що він малює на ватмані формату А2 олівцем 0,5 мм. Один штрих – одна шерстинка. А ще треба «прицінитись» як краще той штрих зробити, бо митець не визнає гумки і не править своїх малюнків. Тож на кожну роботу витрачає близько 60 годин.



Але, звісно, справа не тільки в тому, скільки зусиль і часу витрачає художник на картину. А, найголовніше, у тому, наскільки живими й виразними виглядають усі роботи Paul Lung.


Видно, що художник добре знайомий із «моделями»: такі вишукані й водночас прості коти мешкають не тільки в Гонконзі, а в кожній країні світу. А ще, видно, що художник не тільки і не стільки «розробляє кошачу тему», але й щиро милується своїми чотирилапими й хвостатими моделями.



Приємного перегляду робіт Paul Lung і гарного завершення робочого тижня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар