суботу, 9 березня 2019 р.

Неймовірно гарні малюнки на лебединому пір'ї від англійського художника Ian Davie







Любов до природи надихає на творчість. Банальність? Без сумніву. А ще – чистісінька правда. Скільки прекрасних творів, інколи геть несподіваних, створили талановиті особистості від щирого захоплення красою світу довкола!


Скажімо, британський митець Ian Davie для своїх картин вибирає «природні» сюжети: метеликів, птахів. Квіти, краєвиди. А замість паперу використовує білі пера лебедів. Таким чином він хоче привернути увагу глядачів до краси світу і тим самим нагадати, що кожен із нас відповідальний за цю красу.


Сам художник змалечку був певен, що пов’яже своє життя із захистом природи. Дорослим, спершу працював єгерем, потім – поставником агента з нагляду за навколишнім середовищем. Зараз студія митця розміщена у колишньому будинку фермера у національному парку Сноудонія. Тож на творчість Ian Davie надихають і краєвиди та дикі тварини й птахи, за якими він спостерігає у вікно.


Ідея «незвичайного» полотна виникла у прагненні знайти якусь природну, але стійку основу для своїх картин. Зараз художник малює на пір’їнах, інколи об’єднуючи кілька  з них в єдине «полотно» розчином акрилової фарби, яка не шкодить пірю і водночас є досить стійкою.


А сам матеріал для творчості він купує у тому ж національному парку, де єгері збирають пір’я під час періоду линьки у лебедів. Тож митець задоволений ще й тим, що гроші, які він віддає за матеріал для творчості йдуть на догляд за дикою природою.


Приємного перегляду робіт Ian Davie і гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар