вівторок, 12 березня 2019 р.

"Дивні мрії" в картинах американського художника Bill Mayer





Чи можна зобразити дивні мрії за допомогою засобів живопису? Чом би й ні? Немало митців у різні часи бралися за вирішення цього завдання, й були та є серед них ті, хто гарно впорався з цією задачею.


Впевнена, що до цієї когорти можна віднести сучасного американського художника Bill Mayer – дуже своєрідного, із характерним творчим почерком митця.

Серед його досягнень – престижні нагороди, зокрема золоті й срібні медалі від Товариства ілюстраторів, участь у відомих у виставках тощо. Про його комерційну успішність свідчить те, що він упродовж багатьох роів успішно виконує замовлення таких відомих клієнтів, як Mattel, Hasbro, DreamWorks, Cartoon Network, Levi's for Women, Jose 'Cuervo, Time Magazine, IBM, Delta Airlines, Yupo і RJR Nabisco. 



І при цьому «Дивні мрії» – а саме так назвав сам Bill Mayer серію малюнків, яку виконав гуашшю на акварельному папері, – стали своєрідною квінтесенцією або ж візитівкою його творчості.


Сам митець зазначає, що ці його роботи передають емоційний зміст, використовуючи поетичний сенс і сюрреалістичні мотиви. На більшості робіт, що належать до цієї серії, зображено тварин, птахів чи риб в антропоморфному дусі чи у незвичайних ситуаціях, що нагадують сновидіння.



Також художник не обійшов увагою і рослин, створивши квіти з людськими обличчями. Які однак виглядають не моторошно, а дивно привабливо, змушуючи повертатися до розгляду цих зображень знову.


Не всім із шанувальників творчості художника ця серія до смаку, але багатьох вона приваблює саме своєю дивовижністю, ірраціональністю, здобреною гумором і вмінням глянути навіть на тривожні речі під несподіваним кутом зору.


Сподіваюся, друзі, що вам ці роботи Bill Mayerсподобаються. І хай цей день буде вдалим для вас!






Немає коментарів:

Дописати коментар