пʼятницю, 8 березня 2019 р.

Птахи, яким не тісно на кінчику олівця: мініатюри від французької майстрині Marie-Laurence Cohydon





Титул «королева мініатюр» звучить претензійно і ще питання, чи сподобається вишуканій французькій майстрині. Але коли так називають французьку мініатюристку-самоуку Marie-Laurence Cohydon, то мають рацію. Принаймні, шанувальники її творчості, говорячи так, значно ближчі до істини, ніж, зазвичай, перебувають ті, хто вдається до лестощів в інших випадках.


Спробуйте лише уявити, як то воно, створювати мініатюрні фігурки птахів чи домівок, які менші за міліметр. Такі крихітні створіння без проблем розташовуються на кінчику гостро заточеного олівця.


При цьому вони привертають увагу, звісно, під мікроскопом чи на світлинах. відзняитх спеціальною камерою з багаторазовим збільшенням, не лише деталізацією, але й майстерним розфарбовуванням.


Майстриня зазначає, що кожен раз, сідаючи за роботу, вона кидає виклик самій собі, намагаючись покращити попередній результат. І ніколи не буває розчарована, хоч інколи доводиться починати із самого початку десятки разів.


За словами Marie-Laurence Cohydon, її приваблює світ під мікроскопом. Там немає нічого зайвого. Не видно навіть пальців. А швацькі чи акупунтурні голки видаються гігантськими інструментами.


За таких умов,аби старанно розфарбувати дзьоб або око міні-птаха, художниці потрібно чимало часу, буває, що це займає не дні, а тижні.


Та її цілком винагороджує радість від перемоги й захоплення шанувальників. Більше про її роботи можна дізнатися на сторінці майстрині: https://littleflyart.blogspot.com


Приємного перегляду робіт Marie-Laurence Cohydon і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар