суботу, 23 березня 2019 р.

Відчуття польоту: неймовірні роботи на пір'їнах від американського майстра Chris Maynard







Увесь світ – це матеріал для творчості. Звісно, таке твердження видається трохи занадто категоричним. Однак якщо витлумачити його так, що для справжнього митця матеріалом і джерелом натхнення можуть стати найнесподіваніші речі, то, певна, ця думка не викличе заперечень.




От і американський майстер Chris Maynard, створюючи свої неймовірні роботи, як полотно використовує пташине пір’я. А «пензликами» йому слугують хірургічний скальпель, лупа, ювелірні щипчики тощо. Дуже багато клопіткої роботи, фантазії – і от, можна хвалитися перед світом черговим дивом.




Що цікаво, вперше працювати із пір’ями як із матеріалом Chris Maynard спробував ще у підлітковому віці, а потім, аби досягти вагомих результатів, мав здобути знання не лише у галузі мистецтва, але й біології та екології. Наприклад, зараз він бере пір’їни, які птахи самі загубили, в розплідниках чи в зоопарках і добре орієнтується в характерних особливостях не лише кольору, але й фактури оперення в різних порід.




Найвідоміші роботи митця посвячені вирізанню композицій – інколи багатофігурних, інколи скульптурно-виразних і символічних, – що зображають птахів різних порід. Але буває, що він вдається до створення картин, що зображають звірів.




Тож уі охочі зможуть знайти для себе щось цікаве на сайті митця: https://www.featherfolio.com




Приємного перегляду робіт Chris Maynard і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар