четвер, 14 березня 2019 р.

Ідилічні сільські пейзажі з кошенятами й цуциками від англо-канадської художниці Shirley Deaville





Чи бувають несвяткові п’ятниці незвичайними? Бувають, якщо привнести в неї несподіванку власноруч. Для цього не завжди варто відправлятися в мандрівку на інший край світу. Інколи просто варто ледь змінити якийсь звичний ранковий ритуал.


Ні, я не збираюся заради оригінальності відмовлятися від філіжанки улюбленого ранкового напою. І не збираюся позбутися рубрики «коти в мистецтві». Не так радикально. А ось розбавити звичні п’ятничні котомалюнки зображеннями не менш зворушливих цуценят та інших свійських тварин – чому б і ні?


Тим більше, якщо є нагода поділитися з вами чудовими творчими роботами канадсько-англійської художниці Shirley Deaville.


Це визначення, певно, потребує пояснення? Мисткиня народилась у Торонто, там же почала навчатися живопису в підлітковому році. Однак у 50-ті рр., спершу працюючи телефоністкою,а потім вийшовши заміж, вона розцінювала малювання лише як хобі.


Коли ж чоловік втратив роботу, то спроби подати картини Shirley Deaville розцінювалися лише як намагання поповнити родинний бюджет. Та в результаті на мисткиню чекав успіх.



Можливо, ще й тому, що подружжя вирішило для кращого просування картин повернутися на батьківщину її чоловіка – до Англії. Там художниця із 1979 року остаточно присвятила себе живопису.


Знавці наголошують, що це – комерційні роботи. Однак це не заважає популярності зображень тварин, ідилічних сільських пейзажів, дітей у роботах майстрині. І зараз зображення картин Shirley Deaville часто зустрічається на зошитах, календарях, сувенірах тощо.


Й особливою привабливістю серед глядачів користуються зображення кошенят і цуценят. Тим більше. що видно: художниця зображала своїх моделей «з натури» і не лише добре вивчила їхню поведінку, але й щиро любить чотирилапих малюків.


Приємного перегляду робіт мисткині та гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар