середу, 13 березня 2019 р.

Сучасне кольорове орігамі від польського майстра Piotr Sokołowski





Мистецтво багато в чому схоже на живий організм. Серед іншого, тим, що не на мить не застигає на  місці, весь час перетворюється навіть у тих своїх різновидах, які сторонньому спостерігачу видаються консервативними.


Здавалося б, що можна привнести нового в таке традиційне мистецтво, як орігамі, що має свої чіткі, випрацювані століттями канони і тим і приваблює багатьох шанувальників?



Однак і його торкнулися зміни. Скажімо, все більшої популярності на сьогодні серед митці набуває так зване «модульне орігіма», у рамках якого успішно працює сучасний польський майстер Piotr Sokołowski.


Нагадаємо. що в орігамі цінується здатність митця створити впізнавану фігуру з одного цілого аркушу паперу, зробивши якнайменше згинів і складок. Тоді ж як техніка модульного орігамі передбачає складання великої кількості окремих паперових елементів в єдине ціле й поєднання цих деталей без клею, аби вони міцно трималися одне з одним.



Роботи Piotr Sokołowski якраз позначені великою кількістю згинів, що надає їм особливої фактурності, а також міцності у поєднанні із плавними формами. А ще, завдяки використанню аркушів різних кольорів, його птахи, звірі, рептилії, а також – предмети й механізми заворожують різнобарвністю й створюють позитивний настрій.


У творчості польського митця на сьогодні – чимало прихильників. Сподіваюся, друзі, що й вам припаде до вподоби його творчість. Хай щастить!





Немає коментарів:

Дописати коментар