неділю, 24 березня 2019 р.

Реальні й чарівні домашні улюбленці американської лялькарки Lee Cross





Якщо снігової зими (а хіба інші бувають в Алясці навіть у час глобального потепління ?) її сусіди бачать на вулиці малого однорога чи рожеву кішку чи коалу, то цілком можуть видихнути з полегкістю. Тварини пухнасті – й «реальні»,й міфологічні, – тож не виглядають змерзлими.



І ні, ті сусіди не поспішають йти перевіряти зір, телефонувати до служби порятунку, що от, звір утік із зоопарку (можливо, що й магічного) і навіть не стукають у сусідчині двері,із питанням, а чи не загубив хто домашнього улюбленця?


Бо американська майстриня Lee Cross уже не перший рік робить дуже реалістичні й водночас незвичні іграшки і час від часу влаштовує фото сесію для своїх робіт, аби викласти зображення на сторінках у соцмережах, скажімо, у фейсбук: https://www.facebook.com/Woodsplitterleecross/



Її роботи добре відомі любителям авторських іграшок із різних країн світу як чарівні створіння майстрині, що обрала псевдонім Wood Splitter Lee.


Така увага до її іграшок, серед іншого, пояснюється не лише талантом майстрині, а й великими зусиллями, які вона докладає до реалізації чергової ідеї. Після створення ескізу Lee Cross «вибудовує» скелет, потім «нарощує» на нього наповнювач, аби надати іграшці потрібну форму. Далі настає черга «шкіри» – м’якої тканини, яку майстриня оздоблює синтетичним хутром і фарбами.


Тож на кожне нове створіння йде чимало годин, є час остаточно устаткувати ідею й зрозуміти. Як найбільш вигідно її реалізувати. Серед шанувальників її творчості іграшки розходяться за пристойні суми, а ще. ними зацікавилися відомі кінокомпанії «Stan Winston's Studios» й «Weta Workshop».


Та головне для майстрині те, що її іграшки викликають до себе приязне ставлення й щирі усмішки тих, хто їх бачить.


Сподіваюся, друзі. що зворушливі й кумедні створіння Lee Cross сподобаються і вам. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар