суботу, 16 березня 2019 р.

Реалістичні й прекрасні звірі та птахи на картинах канадського художника Denis Mayer Jr





Особисто мені питання: нащо потрібен гіперреалізм в епоху, коли для більшості користувачів інтернет-простору є фотоапарати, часто «вбудовані» в гаджети? - видається дивним. На кшталт, а навіщо театр, коли є кіно? Хоча натикалась і на таке – у тому ж інтернеті, звісно.



А от якщо розглянути на конкретних прикладах, задля чого, з якою митою певних художник надає перевагу саме цьому стилю, відповідь може бути цікавою й несподіваною.



Скажімо, існує міжнародна організація «Художники задля збереження дикої природи». Її члени – митці, що прагнуть якнайточніше зафіксувати на полотнах пейзажі, ще не знищені на догоду прогресу, й тварин, які хоч і внесені до червоної книги, але ще не зникли остаточно.



Зафіксувати, що от, такі тварини населяли землю. Чи, як сподіваються більш оптимістично налаштовані творці, привернути увагу громадськості до надважливої проблеми сучасності, змусити схаменутися, замислитися, зупинитися, не дійшовши до катастрофи.


Саме до таких майстрів належить і художник із Ванкувера (Канада) Denis Mayer Jr. Не даремно я згадала на початку посту про світлни: сам митець називає свою творчість фото реалізмом. Він прагне і в живописі, і в графіці якнайточніше відтворити всі деталі у зовнішності тварин із усього світу.


Але це – не лише точне перенесення образу на  спеціальний картон для малювання: за кожним зображенням видно історію – зворушливо, сумну, трагічну, захопливу. Відчувається, наскільки художник захоплюється своїми чотирилапими й крилатими «моделями» і прагне поділитися цим замилуванням із глядачами.


Сподіваюся, друзі. що й вам сподобалися картини Denis Mayer Jr. Приємного перегляду його робіт і гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар