суботу, 9 листопада 2019 р.

Різнобарвний і білосніжний паперовий світ від британської майстрині Helen Musselwhite





Зазвичай, більшість людей не замислюються про те, що часто-густо користуються усталеними навіть не виразами, уявленнями. Принаймні, я зараз говорю про себе.



І тим радісніше, що, завдяки інтернет-мережі, можна легко знайти інформацію про талановитих людей, які в найбуденніших речах бачать щось дивовижне, можуть глянути на світ під несподіваним кутом зору й тим розширити межі буденності. Наприклад, коли я чую про «аплікацію», то найперше можу уявити собі досить складний і прекрасний витвір, але плаский.



Хоча й знаю, що папір цілком дозволяє зробити багатошарові й об’ємні композиції – аби хист майстра чи майстрині й безмежне терпіння. І цих якостей точно не бракує сучасній британській мисткині Helen Musselwhite.


Мене заворожує те, що й кольорові й білосніжні її роботи виглядають однаково виразно. Так, підбору кольорів різних деталей своїх робіт, їхньому поєднанню майстриня приділяє неабияку увагу. Та головне у її картинах й об’ємних фігурах – краса, чіткість й пропорційність усіх ліній.



Чи це зображення будиночку, якому місце в добрій дитячій казці, чи це зображення тварин, чи складна композиція з метеликів – усі роботи Helen Musselwhite відрізняються особливим авторським стилем. Їх можна довго й уважно вивчати, захоплюючись майстерністю авторки й бажаючи відшукати її нові роботи, споглядання яких обов’язково підійме настрій і в майбутньому.



Приємного перегляду робіт Helen Musselwhite і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар