понеділок, 18 листопада 2019 р.

Світло й смуток неймовірних картин німецької художниці Sulamith Wulfing





Дивовижні роботи німецької художниці ХХ століття Sulamith Wulfing дуже сильно вирізняються серед картин її співвітчизників.



Інколи, дивлячись на світло, що ніби струменить від фігур на ї малюнках, важко уявити, що їй довелося пережити дві війни, втрату першої дитини, тяжку хворобу батьків, зниклого безвісти під час війни чоловіка… А інколи за світлими й прозорими кольорами й дивовижними – тонкими і водночас сильними лініями вгадується щемка тривога.



Малювати художниця почала в 4 роки. А може, й раніше, врешті, водити олівцем по паперу діти починають часто-густо раніше за ту мить, коли вимовлять перше слово.



Та в 4 роки це для дівчинки не були прості забавки. Справа в тому, що вона сприймала світ навколо – як величну й чарівну казку. Гноми, феї, янголи, духи лісу й повітря. Герої казок – уі вони були для дівчини реальними .І саме через малюнки мала Sulamith Wulfing прагла поділитися з батьками своїми враженнями й переживанням.



ЇЇ батько був теософом, тож до містичного сприйняття світу ставився серйозно й усіляко заохочував доньку до творчості й не намагався прищепити їй раціональний світогляд. Можливо. така підтримка була необхідна її таланту, аби остаточно розквітнути.



І, варто відзначити, що саме малювання підтримувало Sulamith Wulfing в непрості періоди життя. Її картини надавали сил не лише власне мисткині, але й глядачам, незалежно від того, чи були вони присвячені якимсь символічним сюжетам, чи ілюстраціями до всім відомих казок, її малюнки заворожували, притягували погляди, змушували позирнути на буденні речі інакше.



Приємного перегляду робіт Sulamith Wulfing, друзі, та гарного вам дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар