середу, 27 листопада 2019 р.

Чудові квіти й птахи в роботах китайського художника Zeng Xiao Lian






Напередодні зими, хай я і люблю цю пору року щиро, інколи хочеться чогось яскраво-квіткового й радісного. Тож і хотіла поділитися із вами радістю від споглядання чудових малюнків квітів.



Та маю визнати, що художні роботи китайського митця Zeng Xiao Lian значно перевищують оте «підняти настрій квітками». Вони – його малюнки – чудові, відразу видно руку дуже талановитого майстра, що досконало засвоїв усі критерії ботанічного живопису й перевершив їх.




Не менш чудові його зображення птахів – скрупульозні у всіх деталях, вони не перетворюються на ілюстрації для підручників зоології (хоча таки перетворюються і я б не мала нічого проти отаких-от гарних навчальних посібників). Кожен малюнок – живий і неповторний.



Zeng Xiao Lian народився у провінції Юньнань у 1939 році, тож на його дитинство суттєво вплинула Друга світова війна. Однак він зберіг здатність бачити красу в житті і в природі й радувати зображеннями тої краси інших.




У дорослому віці довгий час працював інженером Ботанічного дослідницького інституту Академії наук Китаю. Водночас багато зусиль присвячував малюванню, а згодом отримав художню освіту в Пекіні. У результаті здобув вин звання на батьківщині та за її межами.



А в самому Китаї його роботами проілюстровані більш ніж 50 книжок, зокрема навчальні посібники – «Китайська флора», «Флора та рододентори Юньань» тощо.


Приємного перегляду робіт Zeng Xiao Lian, друзі, й гарного вам дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар