вівторок, 12 листопада 2019 р.

Дивовижний і прекрасний світ у роботах китайського художника Wang Jun Ying





Митці з інших країн, навіть зараз в епоху глобалізації і світового віртуального павутиння, все одно викликають цікавість не лише як талановиті особистості, але й як чарівники,що дозволяють зазирнути в інший, відмінний від звичного світ.



Навіть якщо самі сюжети картин «інтернаціональні», тобто із великою долею вірогідності можуть зустрітися в художників із різних країн, однак сама манера виконання, та й погляд на зображення залежать не лише від особистості творця, але й від культурних кодів його щоденного середовища.


Скажімо, якщо мова йде про творчість китайського художника Wang Jun Ying, то на багатьох форумах йдеться про його основну тематику: дивовижні красуні, схожі на казкових принцес, їхня загадковість і жіночність. І чомусь не завжди відзначають, що загадковість досягається не лише через азіатські риси його моделей, але й через манеру письма митця.



Самі ж костюми, хай і мають виразно східний колорит, досить сучасні. Підбір кольорів, ракурси, деталі – такі, як музичні інструменти, манери зображення птахів і рослин. – не дають забути, що мова йде не про європейського митця.



Та, звісно, при цьому популярність його робіт пояснюється не лише цікавістю глядачів, але й щирим захопленням талантом художника.


Приємного перегляду робіт Wang Jun Ying і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар