четвер, 7 листопада 2019 р.

Красуні й коти в стилі арт-деко від французького художника Louis Icart





т навіщо ображати художників минулих століть? А дехто з глядачів робить це і навіть не підозрює про те, що чинить негарно! Мені нещодавно на очі трапився допис в одному навколомистецькому онлайн-товаристві, що, мовляв, засилля котиків в інформаційному просторі – то ознака 21 століття.



Мовляв, митці спекулюють на вподобанні публіки, якій тільки котиків й подавай. От чого дехто такої поганої думки про публіку? Котики подобалися й тим, хто жив на століття й століття раніше. І чого такої поганої думки про митців? Невже б вони раніше не змогли збагнути, наскільки представники родини котячих прикрашають витвори мистецтва?!


Скажімо, французький художник й ілюстратор Louis Icart (1880-1950),чия творчість відома усім шанувальникам модерну й, особливо, арт-деко. На його картинах – красуні, це – його основа тема, та й не диво: зображення гарних жінок у модних сукнях, часто з натяком на фривольність, користувалося неабиякою популярністю в ту епоху. та нас цікавить те,що й така значуща тема не завадила митцю часто додавати на акварельних та графічних малюнках зображення котів.


Ще цікавіше те, що на початку свого дорослого життя Louis Icart вивчав банківську справу й хотів надалі працювати в банку, але потім пішов підмайстром у художню майстерню й почав копіювати листівки з красунями. Щоправда, саме копіїстом він був недовго: доста швидко талановитий молодий чоловік почав малювати оригінальні картини. І почув із тендітними красунями розміщав там домашніх пташок, песиків і котів. Котів – найчастіше.


Можливо, тому, що граціозні жінки чудово гармоніюють фіз. такими ж граціозними кішками на його малюнках? Чи й справді секрет в тому, що глядачі додатково цінують саме котів?


У будь-якому разі, приємного вам перегляду робіт Louis Icart і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар