середу, 13 листопада 2019 р.

Старовинна техніка у новітніх роботах англійської майстрині Sarah Stevens






Вишивка – досить популярна на сьогодні серед різних майстрів. Вони ніби взялися показати, як традиційний вид творчості можна осучаснити, внести в нього щось нове, власне авторське.



Хоча не завжди митці йдуть саме шляхом комбінування чи поєднування різних технік і сміливо-відчайдушного вибору кольорів. Інколи здивувати тих, хто поруч можна й звернувшись до традицій.



Скажімо, сучасна англійська майстриня Sarah Stevens вдається до традиційної і навіть підзабутої техніки – так званої «якобістської вишивки», уже сама назв якої натякає на ї давню історію. Й обирає для реалізації досить традиційні теми: звірів, птахів, комах, квіти й дерева.



І водночас у неї виходить не стилізація, а саме те, яке цінують багато глядачів, авторське прочитання всім добре відомої техніки. Тож у її вишивки, як і в кулонах, зроблених на основі робіт, чимало шанувальників. Окремо також варто згадати про ще один цікавий творчий експеримент майстрині: вишивку, що виникла під враженням від милування голландською делфтською порцеляною.




Приємного перегляду робіт Sarah Stevens і гарного вам дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар