середа, 27 травня 2020 р.

Реалістичні й прекрасні пісочні фігури тварин від іспанського скульптора Andoni Bastarrika





Замки, вибудовані з піску, – синонім чогось нетривкого, хай і гарного. І хоча є митці, які саме пісок обирають за матеріал для масштабних проєктів, усе ж, цей вид творчості не так відомий широкому загалу, як варто було б.



Бо насправді із піску, звісно, застосовуючи секрети, певні професійні технології та багато зусиль і спираючись на особистий досвід, можна створити дивовижно прекрасні речі. Про це свідчать фестивалі й конкурси, присвячені саме фігурам із піску.


Є і сучасні митці, які пов’язали свою творчу діяльність із фігурами з піску. Скажімо, сучасний іспанський скульптор Andoni Bastarrika, який виготовляє фігури диких і свійських тварин, риб, медуз тощо у повний розмір.



На фотографіях, які митець розміщує на своїй інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/andoni_bastarrika_artista/ інколи видається, що він зазнімкував себе поруч із «справжніми» биками, псами, конями чи крокодилами, що врвшили поніжитися на сонечку на пляжі або ж от-от попливуть удалечінь.



Такий ефект Andoni Bastarrika у своїх роботах досягає не лише завдяки увазі до деталей і старанного припрацювання всіх дрібниць. Він також вміло працює із консистенцією природного матеріалу, аби продовжити життя своїх скульптур. Використовує «допоміжні» деталі: справжні роги для скульптури бика, майстерно виготовлені очі, копита, кігті тощо, які й надають довершеності його виробам.


А ще, митець не обмежується природним колір піску, додає барвники, аби передати «натуральне забарвлення» кожної моделі. У результаті на світ з’являються цікавезні роботи.


Приємного перегляду робіт Andoni Bastarrika та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар