субота, 23 травня 2020 р.

Сонячний солоний вітер і морські бризки на картинах британського митця Kerry Hallam





Для багатьох літо має присмак моря, нагрітого сонцем вітру, мандрів і радості від того, що світ – то диво. Цього року, на жаль, через суто суб’єктивні причини, я нічого не можу сказати щодо реальності подорожей і моря.




Однак завела цю розмову не для того, аби зіпсувати настрій усім, хто прагне літнього відпочинку. Навпаки, я прагну відстояти останню тезу: світ – таки диво, попри всі тимчасові складнощі. Тож аби нагадати про це усім, і собі. звісно, теж, пропоную помилуватися недільного ранку підбіркою картин любителя мандрів і морської тематики – художника-імпресіоніста Kerry Hallam.



Знову сучасна глобалізація підкинула загадку: до якої б країни віднести цього художнього митця? Доста часто його називають британським митцем. Справді, народився він у Британії у далекому 1937 році в Честерфілді. Що стане художником, було зрозуміло ще в дитячі роки: а яку б професію ще мав обрати хлопець, що вже в 6 років виграв стипендію Центрального коледжу Лондонського університету.


Під час здобуття художньої освіти його успіхи неодноразово відзначали вчителі. А після завершення навчання – став членом Королівського товариства художників-акварелістів, спробував себе в ролі дизайнера й малювальника.




А от із 1964 року переїхав на південь Франції. Так почалися його мандри світом. Він побував на багатьох морських узбережжях і захоплено передавав свої враження в імпресіоністичній манері на численних полотнах. До речі, багатьох критиків «підкупають» не лише насичена палітра його робіт, але й увага до сюжету в поєднанні з бездоганною технікою.



А от першу творчу студію Kerry Hallam відкрив в Бостоні, щиро вподобав США й багато мандрував країною, а його основним прилистком став острів Нантакет, де він відкрив галерею й студію і краєвиди якого знайшли втілення в багатьох роботах митця.



Приємного перегляду робіт Kerry Hallam і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар