вівторок, 19 травня 2020 р.

Пейзажі-вікна, вмиті дощем: незвичайна творчість польської художниці Luiza Niechoda




Для багатьох дощ – нудна погода, що заважає насолоджуватись сонцем і заважає гуляти надворі. Дехто жаліється, що в дощову пору його тягне нестримно спати. А от для декого краплі дожу за вікном – чудова декорація для творчості. Саме лепетання крапель дощу пробуджує музу або ж викликає відчуття затишку й безпеки.


Саме до любителів дощу, певно, належить і сучасна художниця-пейзажистка з Варшави (Польща) Luiza Niechoda. Тема її робіт – дощові пейзажі за вікнами.




При цьому дерев’яні рами вікон на її роботах не мальовані, а зроблені нею власноруч у вигляді незвичайних рамок для картин. І через ці створені художницею вікна, «скло» яких густо вкрите краплями, що зливаються у водяні цівочки і тягнуться до нижнього краю, можна розгледіти пейзажі – гори, дерева, тумани.


Вони фантастичні, прописані інколи у незвичайних тонах, Однак на ці «вікна», що виходять у інший – прекрасний і щедро вимитий дощем – світ, хочеться дивитися довго, аж поки почуєш стукіт крапель. Глянеш за вікно – а там сонце.


Більше про творчість Luiza Niechoda можна дізнатися на її сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/luizacreates/


Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!




2 коментарі:

  1. Це щось неймовірне! Ніжні крапельки дощу пробуджують у нас бажання очистити душу, стати кращими!!! Після споглядання цих картин хочеться читати вірші... слухаю дощ... Дякую автору за ніжність, подаровану нам!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже вдячна Вам за такий теплий відгук! Натхнення й радості Вам на щодень!

      Видалити