неділя, 17 травня 2020 р.

Казкові красуні в роботах грецького художника Nikolas Kafasis: на межі міфології та фентезі






Багатьох сучасних митців вабить можливість спробувати свої сили, створивши роботи на межі різних технік. То лише видається, що не в «чистих» напрямках образотворчого мистецтва важко, а змішувати – легше, бо нема обмежень.


Ні, аби ті правила порушувати й отримувати при цьому варті уваги цікаві твори, потрібно не лише створювати мікс, а дуже добре знати як вестимуть себе та хоч на папері різновиди фарб. І, головне, як поєднувати їх так, щоб вони  вигідно відтінювали одні одних, а не затьмарювали й не втрачали свої можливості.




От, скажімо, в роботах сучасного грецького художника Nikolas Kafasis, також відомий в інтернет-мережі, як nikolas_tower, щедро поєднані різноманітні техніки. При створенні своїх картин він використовує акварель, гуаш, інколи вдається до прописування деталей кольоровими олівцями. А ще, підкреслює красу й казковість зображень використанням сусального золота.



Із такого незвичайного поєднання народжуються фантастичні картини. У всіх значеннях цього слова: вони гарні й незвичні. Крім того, їхня головна тема – зображення дивовижних і казкових жіночих фігур.




Звісно, такою темою не здивувати сучасних глядачів. Однак цікаво, що й тут не важко простежити держала творчості – теж дивовижний мікс древньогрецької та азіатської міфології, які, схоже, автор чудово знає, а також – аніме, відеоігри, фантастичні романи тощо. І в кожній його роботі – сильна й прекрасна жінка.



Було б перебільшенням сказати, що всі без винятку роботи на його інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/nikolas_tower/ дивовижні. Декотрі, попри вправність техніки, відчуття, що митець доклав багато зусиль для створення й вмілу презентацію кожної роботи, доста прості. Схожі на них, більш чи менш мистецько виконані, можна зустріти в інших сучасних авторів.



Та є там багато таких малюнків, які варті уваги. Вони сильні,часто викликають бажання розгадати таємницю, пов’язану з його героїнями,додумати історію, яка стоїть за сюжетом.


Приємного перегляду робіт художник Nikolas Kafasis і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар