пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Усі барви австралійської природи у текстильних птахах-іграшках майстрині Jill Ffrench






У давні часи, коли ще швидкісні літаки й інтернет-мережа не довели, що Земля не така вже й велика планета, вважалося, що в Австралії живуть антиподи. Тобто такі собі дивовижні істоти, у яких все геть інакше, ніж у жителів Північної півкулі.


Тепер давно відомо, що там живуть звичайні люди, якщо, звісно, люди бувають звичайними. Наприклад, їм треба ходити на роботу, витрачати час на дорогу туди й додому, а ще – викроювати хвилини чи. як пощастить, години на заняття улюбленою справою.


Хоча деякі митці з Австралії не вважають, що час можна витрачати. От, скажімо, майстриня з-під Мельбурна Jill Ffrench притримується філософії, що не варто нетерпляче очікувати, поки мине якийсь проміжок часу. Краще насолоджуватись кожною хвилиною.


Тож у потязі, дорогою на роботу, як і годинами дозвілля, вона насолоджується радістю від творчості. А її манера творити – дбайливо зшивати дрібні деталі з текстилю, прикрашати їх вишивкою, підбирати відтінки й деталі, аби виготовити іграшкових птахів, найкраще відповідає такій філософії.



Сама Jill Ffrench стверджує, що її творча натура пробудилася в молодості, коли вона мандрувала світом. Яскраві й чисті кольори африканських тканин, вишивані й здається безкінечні полотна індійських сарі надихнули її спробувати творити. А павич став для неї своєрідним талісманом, вона назавжди полюбила пишні кольори оперення цього птаха.



Та зараз мисткиня присвятила свою творчість створенню текстильних птахів Австралії – тих самим, що мешкають зовсім поруч із її домівкою. Вона подбала про натуральні тканини, підбір відтінків і деталей і максимальне наближення кольорів пір’їн до натуральних. Тим більше. що австралійська природа щедра на дивовижні поєднання барв.



А так, і кенгуру в неї серед іграшок теж є. Ну, як же в Австралії та без її символу?



Приємного перегляду робіт Jill Ffrench і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар