вівторок, 5 травня 2020 р.

Неймовірні й чудові пташині чайники від американської майстрині Annette Corcoran





Ось як ви уявляєте день власного 80-річчя? Якщо чесно, то я взагалі не думала про цю дату. Однак якби справді це залежало лише від моєї волі, то, цілком можливо, я б взяла за зразок святкування американської майстрині Annette Corcoran (рік народження – 1930).



Адже вона й зараз багато часу, зокрема наступного дня після святкування ювілею, проводить у майстерні, де виготовляє дивовижні вироби з порцеляни.


Мисткиня сповнена творчих планів і задумів. Її роботи – дивовижний порцеляновий посуд, прикрашений скульптурним зображенням птахів, користуються чималою популярністю серед знавців. Вони входять до експозицій виставок і до приватних колекцій, ним захоплюються і, чого там, їх наслідують – більш чи менш успішно.



Але сама майстриня не відразу знайшла собі творче хобі до душі. Спершу вона довго й наполегливо вчилась: отримала художню освіту і ступінь бакалавра в 1952 році в Університеті Каліфорнії, в Берклі. Потім продовжила навчання в аспірантурі в Лонг-Біч в Університеті штату Каліфорнія. Закінчила Політехнічний університет штату Каліфорнія і два коледжу (Saddleback і Марін).



Потім – 15 років пропрацювала графіком. Однак при цьому Annette Corcoran відчувала, що їй чогось не вистачає, що власне малювання не до кінця задовольняє її, а вона хоче займатися чимось більшим.


У результаті вона спробувала працювати із глиною. 25 років вона виготовляла чайники з кераміки. Спершу це були цілком «практичні» речі, із яких, попри художні прикраси, можна було пити чай щодня. Потім поступово з-під її рук почали виходити витончені вироби з порцеляни. І тут дуже знадобилась її художня освіта, адже кожен її виріб унікальний, розфарбований власноруч.



Тепер головне призначення робіт Annette Corcoran – милувати око, бути гарною оздобою для інтер’єру, а не власне посудом. І саме реалістичне зображення птахів є їхньою особливістю, яка вирізняє її вироби серед інших.



Приємного перегляду робіт Annette Corcoran і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар