пʼятниця, 29 травня 2020 р.

Тепло "кам'яних картин" від угорської художниці Szilajka Erzsebet



Зазвичай, камінець, що лежить на землі, рідко вартує другого погляду. Принаймні, на думку більшості перехожих, що квапляться у своїх важливих справах.


Хоча ні, буває, хтось навіть у буденних клопотах відзначає незвичайну форму чи забарвлення цієї деталі пейзажу. А деякі, не позбавлені творчих нахилів люди навіть зупиняються і знімчують таку цікаву деталь природи. А може, навіть виставлять це фото у соцмережі, зібравши заслужений врожай вподобайок.



Та ось на цей же камінець зверне увагу мисткиня чи митець, що обрали матеріалом для творчості те саме каміння. От тоді можуть почати коїтися правді дивовижні, ледь не казкові речі.



Скажімо, сучасна угорська майстриня Szilajka Erzsebet складає з таких камінців дуже ніжні, теплі й зворушливі картини. Звичайна галька перетворюється в її талановитих руках на частинку «пазлу» – важливу деталь картини.



Сама мисткиня стверджує, що на творчість її надихає краса природи, а форма й колір каміння «диктує», як їх краще використати.



Але при цьому, певно, зі скромності, не додає, що треба бути не лише талановитою особистістю, але й дуже гарною людиною, аби надихатися на творення картин із такими добрими сюжетами.


У Szilajka Erzsebet знову й знову в різних варіаціях повторюється зображення великої і щасливої родини з дітьми, зображених в момент прогулянки. А ще – закохані парочки, коти і песики, мрійниці-дівчата, що сидять із книжкою на підвіконні чи біля річки.



І глядач ловить себе на думці, що щиро усміхається і подумки бажає персонажам цих картин – стилізованим, але таким виразним і зворушливим, – аби й надалі все у них було добре.


Більше про творчість майстрині можна дізнатися на її сторінці у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/kavicsmuvesz/


Приємного перегляду робіт Szilajka Erzsebet і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар