пʼятниця, 1 травня 2020 р.

Світ мрій і порухів душі на дивовижних картинах американської художниці Dimitra Milan




На початку травня, певно під враженням від ідеї Вальпургієвої ночі, в соцмережах з’являються численні картини, на яких жіночі образи поєднані із зображеннями диких звірів. Це, на думку авторів, має символізувати єднання з природою, прадавню жіночу силу, відродження тощо.


Та й, врешті, поєднання на картинах тендітних жіночих фігур і підкреслено сильних звірів, на думку багатьох, просто гарно виглядає. Серед таких «травневих» картин часто зустрічаються роботи молодої американської художниці Dimitra Milan.


Звісно, молода художниця (рік народження – 2000) малює цілий рік. Вона використовує акрил, аерозольні й олійні фарби, прагне поєднати яскраві кольори так, щоб підкреслити поєднання мрій і реальності, створення от просто зараз, ледь не на очах у глядачів, нового дивовижного світу.



Dimitra Milan народилась у творчій родині – її батьки художниками й власниками художник галерей. Звісно, з дитинства дівчинка була оточена талановитими особистостями, творами мистецтва, розмовами про живопис. Тож рано дівчина й сама взялася до малювання.


Уже із 16 років її роботи стали знаменитими. Сама юна мисткиня тоді стверджувала, що вона прагне передати на полотні не просто дивовижний сюжет, який би привернув увагу глядачів, а переживання підлітка, що стає на межі дорослішання.


У її роботах юна дівчина (значно рідше – юнак чи молода пара) перебуває у дивовижному світі поруч із хижими чи травоїдними звірами, птахами, комахами чи мешканцями морських глибин.


При цьому, звісно, зображення фігур, попри детальну проробку усіх деталей і вдумливий добір кольорів, умовне. Це спроба вдатися до символів, або говорити зі світом ровесників і тих, хто старший так, щоб бути зрозумілою.


Із цієї точки зору цікаво спостерігати, як художниця дорослішає, її техніка стає більш вивіреною, композиції – більш складними, але основа сюжету пов’язана з мріями і порухами душі.




Приємного перегляду робіт художниці Dimitra Milan і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар