середа, 20 травня 2020 р.

Найгарніші вишивані метелики, створені англійською майстринею Emily Yeadon





Не втомлююся милуватись тим, як несподівано підходять до назви творчих брендів їхні засновники. Скажімо, коли я почула Homemade Trap (саморобна пастка) і що та пастка пов’язана лише з найгарнішими метеликами, я трохи нашорошилась.


Так, інколи крильця метеликів використовують у мистецтві. І я від цього зовсім не у захваті. Щоправда. як виявилось, не в цьому випадку. Тож подумки перепросила за «не такі» думки в сучасної англійської майстрині Emily Yeadon.



Так, вона «спеціалізується» на метеликах, однак їхні крильця виготовлені з текстилю, розшиті і вкриті вишивкою. Важко навіть уявити, скільки зусиль витрачає майстриня, аби максимально точно відтворити якусь породу метеликів. Єдине, у чому майстриня допускає «художню вільність» – то це розмір: її вироби розміром 16-20см.


Навіть гігантські тропічні метелики не часто досягають аж таких розмірів. Однак майстриня вирішила, що саме такий розмір буде вдалий. Адже так Emily Yeadon має змогу показати усі подробиці забарвлення метеликів.


Що цікаво, вона – не лише майстриня-аматорка, але й займається творчістю відносно недавно. За її словами, перші текстильні роботи були створені нею у 2170 році.


Сама майстриня зізнається, що на початку творчого шляху на неї чекало багато помилок, складнощів, розчарувань, до всіх нюансів техніки доводилося доходити власним розумом через численні спроби.



Та, як на мене, результат того вартий, а наполегливість майстрині заслуговує не меншої поваги ніж її талант. І такою ж думки дотримуються численні шанувальники творчості мисткині з багатьох країн.


Приємного перегляду робіт Emily Yeadon і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар