субота, 2 травня 2020 р.

Віяла й прикраси мов із казки: дивовижна творчість китайської творчої майстерні Jiaran Studio






«А який у цьому практичний сенс?» – колись давно, навіть не у докарантинні часи, а за кілька років до цього, на одному невеличкому сайті, присвяченому сучасному мистецтву, один із відвідувачів залишав це запитання майже під кожним постом про цікаві, незвичайні і творчі проєкти.



У адміністратора сайту, як я підозрюю, були приховані янгольські крила й навіть німб, які він не демонстрував із скромності. Бо він не банив допитливого юзера, а терпляче копіював одну й ту саму відповідь: «Це приносить у світ трохи краси і тим робить його краще».



Так-от, вироби китайської творчої майстерні Jiaran Studio теж роблять світ кращим самою своєю присутністю. Це – оригінальні прикраси й традиційні китайські віяла, у яких майстерно поєднані традиції та сучасна техніка.




І, судячи з того, якою популярністю користуються ці вироби у багатьох прихильників, саме таке поєднання робить вироби цінними й оригінальними.



Серед моїх улюбленців – серія віял, із зображенням прекрасних, екзотичних, а почасти – просто фантастичних птахів, при вишиванні яких використовуються справжні пір’я. Скажімо, для райських птахів майстрині взяли пір’їни павичів. Для фламінго – справдешні пір’я саме цих птахів, для дзьобів – паєтки і вишивки технікою «французькі вузлики», гілля – золоченими нитками й декоративними елементами.



Такі віяла виглядають неймовірно казково, особливо в руках моделей, зодягнених у традиційні строї. Та не менш цікаво виглядають бісерні прикраси – мешканці морських глибин, метелики, бабки, квіти.



Сподіваюся, друзі, що споглядання робіт творчої студії Jiaran Studio покращить вам настрій, а це. своєю чергою, сприятиме тому, щоб день був справді вдалим!






Немає коментарів:

Дописати коментар