вівторок, 12 травня 2020 р.

Казкова краса й прозорість пейзажів митця з Мексики Anthony Casey





Художник із Мексики Anthony Casey сам щиро переконаний, що секрет його успіху – у незвичайному додатку до фарб, винайденому ним самим.



Він стверджує, що винайшов доповнення, яке надає легкості й акварельної напівпрозорості олійним фарбам, майже випадково. Однак саме цей засіб надає особливу текстуру його фарбам, легкість і непомітність мазкам. І це, на його думку, приваблює публіку.


Звісно, майстру видніше, за що мають цінувати його картини. Однак просто пояснити специфікою мазків захоплення публіки в цьому випадку буде явне спрощення.


Тоді можна додати, що й біографія митця підігріла цікавість глядачів. Він народився в 1942 році в Мадриді в родині музики симфонічного оркестру. Однак разом із батьками, коли йому було лише 8 років, переїхав до Мексики.


Хтозна, чи наполягав батько, щоб він продовжив музичну династію, однак малим Anthony Casey більше захоплювався малюванням. І вже в 13 років отримав першу національну нагороду за малюнок, що зображав мексиканських національних лідерів.


Ця перемога могла б стати цікавим пунктом біографії офіційного художника. Однак він не став малювати портрети політичних діячів. Натомість у 17 років займався виробництвом освітніх програм для молоді на телебаченні.


Навчився грати на барабанах і гастролював у Центральній і Південній Америці з різними гуртами, навіть зі створеним власним. Потім – серйозне навчання, отримання дипломатичного ступеня, кар’єра, посада Посла Мексики в Каліфорнії. А потім – крутий поворот: аби присвятити себе образотворчому мистецтву, Anthony Casey відмовився від політики.


Що й казати, читати таку біографію можна як сюжет роману. Однак, на мою думку, картини художника цікаві не лише тому, що він неординарна особистість чи незвичайною технікою. Варті вони уваги ще й тому, що митець вміє побачити світ яскравим, мовби вимитим рясним дощем і цю яскравість у звичайних краєвидах передати так, щоб викликати захоплене зітхання у глядачів.  




Приємного перегляду робіт Anthony Casey і гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар