понеділок, 25 травня 2020 р.

Дивовижні крейдяні малюнки американської художниці Jan Riggins та її доньки-підлітка





Чудова, коли мама й донька-підліток мають творчі хобі. Ще краще – якщо вони створюють якісь чудові й незвичайні роботи разом.  І чудово. Коли всі довкола ставляться до їхньої творчості доброзичливо й намагаються їх підтримати, тоді на заваді не стають навіть важкі умови.



Американка Jan Riggins та її тринадцятирічна донька Олівія мають одне хобі на двох: вони створюють незвичайні малюнки крейдою на асфальті. У чому ж незвичність їхньої творчості, крім того, що яскраві кольори прикрашають звичайні міські пейзажі й дарують гарний настрій перехожим?



У тому, що мати й донька опанували мистецтво створення оптичних ілюзій: часто їхні малюнки – тварини, комахи, риби, міфологічні персонажі чи й побутові предмети – видаються об’ємними, вони ніби виділяються над асфальтом. Ніяких фокусів: знання законів оптики й геометрії, багато різнокольорової крейди, ще більше – старання, і в результаті в м. Форт-Уерт (Техас, США) з’являється черговий незвичайний малюнок.



І не лише в цьому місті. Ніхто не каже Jan Riggins, що в неї – несолідне хобі. А якщо хтось і каже. то вона не звертає уваги. Тим більше, що вона та її доня вже не раз брали участь у різноманітних конкурсах і фестивалях присвячених саме малюнкам крейдою. А сусіди не лише не заперечували порти таких малюнках, а пишалися ними.


Наразі через всесвітній карантин, викликаний пандемією, мисткині мають залишатися вдома. Однак відмовитись від творчості інколи неможливо: вони малюють і далі. Не для конкурсів, а самотою.



А результати своєї творчості викладають на інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/janrigginsart/, де на них чекають із нетерпінням шанувальники крейдяної творчості.




Приємного перегляду робіт Jan Riggins і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар