четвер, 14 травня 2020 р.

Коти, діти й янголи у весняно-світлих роботах литовського художника Ramunas Naumavicius




«Весняний настрій» – саме так часто характеризують картини сучасного литовського художника Ramunas Naumavicius.


Звісно, така характеристика – суто авторська й хтозна, що має на думці певний глядач, який її використовує? Що картини із мінливим настроєм? Непередбачувані й дуже різні, як весняна погода? Сповнені світла й надії? Зображають речі, які не відокремити від весни? При їх створені використані світлі пастельні фарби, які традиційно вважаються весняними? Чи все потроху?


Однак, більшість цих різноманітних характеристик більше чи менше, але притаманні роботам художника. Можливо, тому, що в своєму житі він керується девізом, що кожен день може принести щось нове й незвичне.


Й сам, відповідно, не втомлюється вже упродовж двох десятиліть, які займається творчістю, шукати власний стиль, експериментувати з темами, технікою й зображальними засобами, прагнути вчитися й ділитися здобутими знаннями з тими, кому це потрібно.

При цьому в роботах Ramunas Naumavicius дуже виразна основна тема: погляд на буденність крізь призму казки. Діти, янголи, коти й сови ніби живуть в якомусь дивовижному світі. Я б написала про незвичайне уявлення художника про рай, але видається, що це – саме Земля, просто янголи – частина авторського всесвіту.


Хоча деякі картини, цілком вірогідно. Зображають таки райський сад. І там, що важливо, знайшлося місце не лише для янголів, але й для котів. Хоча останні здатні почувати себе як вдома будь-де, аби до них ставилися добре. Тож рай – цілком затишне місце для котів.

Більше про творчість митця можна дізнатися на сайті: https://www.paveikslai.lt/en/241_ramunas-naumavicius


Приємного перегляду робіт Ramunas Naumavicius і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар