понеділок, 11 травня 2020 р.

Скромна краса польових квітів: дивовижна кераміка майстрині з Данії Marianne Nielsen




Якби мені треба було швидко, без розумів, назвати універсальний матеріал, я б віддала свій голос за папір. Звісно, в руках умілих і талановитих майстрів.


Однак чим далі, тим більше переконуюсь, що я, схоже, недооцінюю широту спектру творчості майстрів, які обирають за матеріал глину. З-під рук досвідченого гончаря можуть вийти найдивовижніші речі.


От, скажімо. уже 20 років сучасна датська майстриня Marianne Nielsen радує численних прихильників свого таланту дивовижною керамікою.


Вона спеціалізується не на практичних і прикладних речах, а на дивовижних і прекрасних виробах, призначення яких – милувати око глядачів і тим самим сприяти їхньому гарному настрою.


Тему майстриня обрала відповідну: вона надихається самою природою – одним із найнадійніших джерел натхнення. Серед її доробку чимало керамічних квітів – до того ж, мисткиня віддає перевагу «простим» польовим рослинам. При цьому вона прагне розкрити їхню красу, виліплюючи кожну пелюстку і слідкуючи за чистими лаконічними лініями.


Не менш цікаві й овочі та фрукти виліплені Marianne Nielsen у такі же реалістичній манері. Дехто навіть називає ці роботи «обманками», настільки достовірно вони виглядають і тим самим привертають увагу любителів природи.


Приємного перегляду робіт Marianne Nielsen і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар