субота, 30 травня 2020 р.

Світло як частина портретів мексиканського художника Enrique Bernal




Зараз перед багатьма митцями постає питання: як знайти свою аудиторію, як зацікавити глядачів саме своєю творчістю? Бо інтернет-простір як надає нечувані раніше можливості для самопрезентації, так і створює жорстку між творчими особистостями.


Навіть якщо глядачам сподобалися, скажімо, чиїсь малюнки, не факт, що через безкраїй потік інформації за день вони згадають про творчість конкретного автора.


Тож митці й шукають власну «фішку», яка б асоціювалась із прізвищем певного митця. І це, безумовно вдалося сучасному мексиканському художнику Enrique Bernal.


Він створює портрети, серед іншого, й відомих персонажів фільмів, як дуже реалістичні та виразні, так і в анімованому стилі. При цьому для своїх робіт використовує лише олівці і чорну ручку. Як на мене, і в такому вигляді його роботи варті уваги.


Та знають зараз в онлайн-просторі, зокрема, через незвичайний ефект – родзинку, яку художник додає в кожний світ малюнок. Після завершення роботи на черговим портретом він вдається до можливостей цифрового додатку Medibang Paint.


Серед іншого, за допомогою цього додатку можна досягти ефекту «підсвічування». Загалом, там мало б вийти дещо флуоресцентне світіння. Однак автор вміло імпровізує, вихоплюючи такою підсвіткою певні деталі картини чи додає до своєї роботи елементи декору, що світяться. Інкоил це світло різке, інколи – м’яке і ніжне.


Як на мене, такий підхід не лише допоміг митцю надати малюнкам оригінальності, алей зробив зображені образи більш живими, допоміг глибше розкрити їхню внутрішню суть. І, схоже, шанувальники творчості художника – підписними на його інстаграм-сторінку: https://www.instagram.com/enrique.bernal.581730/ дотримуються схожої точки зору.


Приємного перегляду робіт Enrique Bernal і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар