неділя, 31 травня 2020 р.

Пташині світи, вирізані з пір'їн, в роботах американського митця Chris Maynard






Літо дарує всім охочим сильні крила, аби линути до мрії. Такі максими гарні  своєю універсальністю: те ж саме, з однаковою вірогідністю можна сказати про будь-яку пру року.




Однак  на початку літа можна більше уваги приділити цій прекрасній порі. І хай уже й польотам. Якщо по це зайшла мова. І вже, за асоціацією, й пір’їнам. У цьому випадку – як матеріалу для творчості, який нечасто, але використовують як матеріал для створення чудових робіт митці з різних країн світу.




От. Скажімо, сучасний майстер із Сполучених штатів Америки Chris Maynard. Я вже колись розповідала про його дивовижні роботи, однак митець продовжує творити, радувати численних прихильників своєї творчості новими роботами. То чому б не глянути, що зараз цікавить майстра?




Урешті, магістральна тема його робіт залишається незмінною: він вирізає із такого важкого для обробки матеріалу, як пір’їни, крихітні фігурки птахів. А оскільки митець належить до захисників природи, то відразу уточнює, що обриває для роботи лише ті пір’їни, якого «позбуваються» самі птахи під час сезону линяння, аби відростити нове вбрання.



У роботі Chris Maynard допомагають його знання із біології та екології: птахи у його роботах, крім тих моментів, коли стилізація – частина творчого задуму, зображені дуже реалістично й впізнавано. Майстру не заважає дрібний масштаб і він ладен витрачати довгі години, аби створити чергову мініатюру.



Для цього йому, крім власне самих пір’їн, які обираються за кольором, розміром, структурою волокон тощо, потрібні крихітні ножиці, які використовують в хірургії для очей, хірургічні ж щипці, збільшуване скло, яке передається в родині вже кілька поколінь. І, звісно, талант, неймовірне терпіння й бажання розповісти свою історію.



Так, одне із завдань  митця – показати, наскільки птахи прекрасні створіння й нагадати, що їм потрібна їхня допомога. Та чим далі, тим частіше його роботи набувають символічного звучання: він зображає коло життя, обігрує тему відбиття, в одній із робіт ґрати перетворюються на птахів – символів волі, самі ж птахи зображені як частка природи в оточенні риб, жабок, комах тощо.




Більше про творчість майстра можна дізнатися на сторінці: https://www.featherfolio.com



Приємного перегляду робіт Chris Maynard і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар