понеділок, 4 вересня 2017 р.

Дощі, велосипеди, золото листя - підбірка картин одеського художника Овіка Зограбяна




Осінь схильна до імпресіонізму. Щедрі мазки яскравих кольорів, гарячкова суміш сірого фону, бляклих відтінків та яскравих плям. Враження – від щедрої порції сонця, що не втомилось світити за літо, до трагічної ноти передчуття зими. І все, аби нагадати: думай лише про цю мить.

 Не згадуй про усмішку літа, бо то – шлях до суму, не думай про зиму і не рахуй із острахом до неї дні, бо загубишся між шурхітливими сторінками витонченого від початку року календаря. Є лише ця мить осені – відчуй її красу, навіть якщо інші побачать лише нудний дощ і розмокле листя.

Саме тому осінь – чудовий час говорити про імпресіоністів. А я тут ще знайшла картини цікавого художника, який любить зображати прогулянки на велосипедах під дощем. Ще й із таким почуттям, що ніяк не збагнеш: чи то освідчення осені в коханні, чи то із серії: хто і за що напустив на нас цей сезон?

Тож знайомтесь: Овік Заграбян. Цей художник живе в Одесі, але народився у Вірменії. До речі, у родині художників. Тож із дитинства визначився із майбутньою професією та надалі, у дорослому віці, вдало реалізував себе в образотворчому мистецтві.


Ну, щодо того, що обрала його саме за картини з велосипедними прогулянками я дещо перебільшила, каюся. Він блискуче відтворює сценки із міського життя. До того ж, так майстерно поєднує ліризм і почуття гумору, що глядачу залишається щиро посміхатися із кумедних героїв. Поки на одній із картин він, той глядач? не завмирає, обережно питаючи у себе: а це – точно не про мене?




Тож осінь, певно, цілком схвалила б такий підхід до мистецтва.

Приємного перегляду його картин! Гарного, зеленого із першим вкрапленням золота й вохри, осіннього дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар