неділя, 10 вересня 2017 р.

Світ і людина - одне: малюнки китайського художника Jin XingYe

Осінь – різносторонньо розвинена панночка. Чи, принаймні, вміє справляти таке враження куди краще за більшість своїх шанувальників.


Про її схильність до творчості ми вже стигли порозмовляти. А сьогодні мимохідь можна згадати і по математичні здібності. Так-так, усім відоме твердження, що курчам восени рахують. А чого лише курчатами обмежуватись? Варто озирнутися довкола, аби підбити певні підсумки, які не завжди й висловиш у точних цифрах.

Он, у творчості цікавого сучасного художника з Китаю Jin XingYe нема й натяку на цифри. Та й про підсумки йдеться хіба опосередковано. На рівні девізу його творчості: «Бережіть, ніжно, до трепету любіть світ довкола. Поки ще є що любити».

Художник стурбований станом природи та тим, що людям байдуже до того, як виглядає їхня домівка-планета. Але у картинах немає страхітливих зображень чи темно-депресивних кольорів. Там багато місця для казки, ніжно-пастельних кольорів та світла, деталей, які можна роздивлятися без кінця-краю. 


І дивного відчуття, що в дія в його роботах відбувається десь на межі між сном і дійсністю. Там, де людина й природа – складники чогось значно більшого, неможливого, якщо прибрати навіть крихітну деталь. І нема впевненості. Що він гарантує глядачам щастя після пробудження від диво-сна.

Та все ж у його малюнків – чимало прихильників. І не диво. Попри важливі теми робіт заворожують чіткість і лаконічність ліній та вмілий добір саме тих відтінків кольорів, які не вибиваючись із загального фону картин привертають увагу до найважливіших деталей.

Гарного дня, друзі! І хай обов’язково знайдеться кілька хвилин на ранковий кухлик улюбленого напою та перегляд цікавих малюнків!

Немає коментарів:

Дописати коментар