середа, 27 вересня 2017 р.

Калейдоскоп барв і відтінків у казкових роботах Ysabel LeMay





Відвічна суперечка між прихильниками «традиційного малювання» та фотографії інколи виносить на поверхню аргумент: та яке це мистецтво?! Клацнув, злив у комп, обробив мінімально фотошопом – то скільки це часу треба, ну, хай із півгодинки. А от малюнок, навіть якісний начерк потребує значно більше часу й зусиль!

Про дагеротипи та кількість зусиль, які таки треба було витратити у ті часи задля їхнього створення, починати сьогодні не будемо. Тоді й на банальні побутові клопоти витрачали куди більше часу.


А от майстри, які зараз працюють у техніці фото-фюжн, певно, посміхнулися б на пропозицію «мірятися» праце годинами як показником рівня майстерності.

Бо, скажімо, канадська художниця та фотографка Ysabel LeMay на кожну свою роботу витрачає багато часу. Інколи – до місяця. Кожен її твір – це колаж, на виготовлення якого пішло кілька десятків власноруч нею зроблених світлин, котрі пройшли прискіпливий відбір.

Та головне, звісно, не це, а те, що в результаті довгої кропіткої праці у неї виходить створити зображення «серединного шляху» - того самого, що завжди поруч, але побачити його можуть лише одиниці, бо він веде до країни мрій, країни, сповненої чарівництва.

Тут я маю попередити, що сама авторка так не відгукується про свої роботи. Це – суто моя, може. трохи романтизована, інтерпретація. Сама ж вона, можливо, просто насолоджується тим, як із буденних частинок малюнків, немов із скелець калейдоскопу, народжують диво-картини, від яких важко відвести очі.

У будь-якому випадку. ці роботи варті уваги. Саме так вважають численні поціновувачі робіт художниці з усього  світу.

Приємного знайомства з її творчістю та гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар