понеділок, 25 вересня 2017 р.

Теплий мініатюрний світ, виписаний аквареллю, від американки Rachel Beltz




Вересень – то ще надто рано для історій, де розповідають про різдвяні дива. Це визнають навіть власники гіпер-маркетів, розраховуючи, коли краще почати розпродажі та редактори журналів для всієї родини.

Але у цьому блозі я намагаюся розповідати про цікавих творчих особистостей лише правдиві історії. Тож якщо десь фігурує Різдво як важлива мітка на життєвому шляху, оминути йогj вкрай складно.




Молодій художниці з Пенсильванії Rachel Beltz лише 21 рік. Та малювати вона почала ще в ранньому дитинстві. Родина рано відзначила мистецький хист дівчини, заохочувала її відвідувати уроки малювання й жодного сумніву, яку професію вона має обрати в майбутнього ні в кого не було.

Так само юна мисткиня не замислювалась над тим, якій техніці віддати перевагу. Їй найбільше подобалося працювати маслянистими фарбами, працюючи у жанрі великомасштабного портретного живопису.

Але раз під Різдво вона вирішила створити власноруч подарунки для сімї та родичів. Ні в кого не викликало здивування, що це були малюнки. 

А от те, що художниця вирішила подарувати кожному кумедні й симпатичні мініатюрки аквареллю дивує принаймні мене. А швидше, викликає повагу: працювати у жанрі мініатюри, якщо прагнеш до відтворення всіх деталей, куди легше масляними фарбами. 

Але на думку Rachel Beltz саме акварель краще відповідала духу Різдва. Можливо, ще й через це, але подарунки влучили в «яблучко». Спостерігаючи, наскільки її мініатюри сподобались рідним, художниця остаточно збагнула: їй подобається відтворювати красу. Яка криється у дрібницях. А акварель –саме її інструмент.

Зараз вона навчається в Marywood University  на відділенні графічного дизайну й фотографії. А у вільний час малює мініатюри, поставивши собі за мету щодня вдосконалювати свій хист і радувати своїх шанувальників. А таких – чимало.

Прості й милі малюнки художниці завойовують серця людей з усього світу. Більше дізнатися про її творчість можна на сторінці художниці у Фейсбуці: https://www.facebook.com/rachel.beltz.1

Приємного милування її роботами, друзі! Нехай доля буде щедра на дрібні щоденні й щогодинні подарунки, які б сповнювали серце щирою радістю! 

Немає коментарів:

Дописати коментар