понеділок, 18 вересня 2017 р.

Замість фарб - голки й нитки: портрети турецької майстрині Ezgi Pamir


Вишивані картини на сьогодні – не рідкість. Вишивані гарні картини – то вже явище менш розповсюдженого характеру. А от вишивки, де поєднуються оригінальні сюжети та вміння знайти власну, авторську, художню техніку, зазвичай, варті уваги. А якщо ще до цього додати талант авторки та її прагнення поділитися своїм вміння зі світом, то,

Щоправда, дизайнера й ілюстратора зі Стамбулу Ezgi Pamir до цього переліку може додати майже професійну освіту.

Тобто освіта у неї якраз якісна й професійна: вона опановувала мистецтво створення сценічного костюму під наглядом кращих майстрів цієї надважливої справи у Туреччини. Але там вишивка була лише одним складником навчання – важливим, та не найголовнішим.


А вже по завершення навчання, коли Ezgi Pamir почала заробляти малюванням та створенням дизайнерських проектів, вишивання перетворилося на хобі. Спершу мова йшла про симпатичних котиків песиків-пташок.

Та й зараз мисткиня час від часу продовжує вишивати звірів чи птахів. Але найбільше їй самій імпонують вишиті гладдю портрети. Врешті, стібки для неї рівноцінні дуже тонким мазкам пензля, тож за допомогою ниток і голок вона створила вже чимало портретів.

Декого із зображень легко пізнати: зокрема, таким чином майстриня віддає шану своїм улюбленим художникам. А інколи - це просто романтичні зображення таємничих і прекрасних незнайомок. Та в цьому випадку не менш цікаво розглядати її роботи, адже вона сміливо експериментує із простором вишивки, доповнюючи зображення аплікаціями шаликів та капелюшків, якім затісно в рамках. Тож видається, що її прекрасні панянки от-от вийдуть за межу канви.



Приємного милування її роботами та гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар