понеділок, 11 вересня 2017 р.

Неймовірні світлини диво-світу від митця Frank Melech




Мені доводилось чути, що фотографія – то не так серйозно як образотворче мистецтво. «А вже в наш вік цифрових технологій фотографом може бути будь-хто…».


Гарний аргумент, що й казати. Майже на рівні у наш вік, коли скрізь чи принаймні в Інтернеті є крамниці для творчості із якісними фарбами і пензлями, кожен охочий за мить може стати художником.


Хоча те, що часи дагеротипів і півгодинного некліпного стояння моделі залишилися позаду робить світ зручнішим. Але не спростовує стару істину: якісний фотоапарат купити куди легше ніж хист.


А ще, я дотримуюся старомодної думки, що хист – то дуже добре, але справжній успіх чекає на того, хто, крім таланту має історію, яку хоче розповісти іншим.


Те, що німецький фотограф Frank Melech – чудовий оповідач, не викликає сумніву. Можливо, якби його інструментом виступали слова, а не техніка й цифрові програми, він став би відомим письменником. Дуже дивним письменником, маю визнати.


Якісний сюр, у якому змішуються тривога від тендітності цього світу, якому залишилось зовсім небагато, яскраві мазки тривоги від шляху, який обрало людство, нагадування, нагадування, що світ – прекрасний і вартий боротьби за нього, навіть якщо сили у тебе й супротивника нерівні.


І, наостанок, проблиск надії. Бо безнадія підтинає крила майже так само добре, як і поради доброзичливців писати, малювати, фотографувати і т.д. не щось божевільне, а приємне широкому колу публіки.


Можливо, справді, його творчість не викликає загального захоплення, але є чимало шанувальників його таланту. Так само, як і багато нагород престижних виставок. Тож шлях, обраний майстром, не віддалив його від успіху попри всі застороги. Завжди знаходяться люди, ладні завмерти перед його роботами, аби зрозуміти, що ж привалює у створеному митцем досить моторошному світі настільки, що мимоволі виникає питання: а чи не хотів би я хоч одним оком зазирнути туди глибше?  Лише на мить – і назад, у звичний і зрозумілий світ. Але вона, та запаморочлива мить точно має право на існування.

Приємного дня  та цікавих відкриттів сьогодні, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар