субота, 30 вересня 2017 р.

Вишивані світи американця Walker Boyes - квіткові слони й візерунчаті світлини







У ту мить, коли знаходимо в інтернеті якусь незвичайно гарну вишивку, то першою думкою, зазвичай, є: «Яка талановита майстриня!». Інколи із додаванням: «А в мене руки під вишивання не заточені, хіба під відтворення схеми». 


А чоловіки, здебільшого, якщо навіть і звернуть увагу на вишивку, то не додадуть останньої фрази, бо вишивати – то не чоловіча справа.


Пам’ятаєте, яке щире подивування й потаємні насмішки викликали вправляння у вишивці губернатора міста Енська в романі Гоголя «Мертві душі». Хоча,мМоже, людина а стресовій роботі просто самостійно відкрила для себе арт-терапію? Але зарано, зарано… не оцінили закостенілі сучасники.

А тепер, коли на часі подолання гендерних стереотипів, варто все ж уточнювати: хто саме створив чудові витвори мистецтва, якими ви так захоплюєтесь: майстриня… чи майстер?

Бо раптом ви споглядаєте роботи американського майстра Walker Boyes (нік TrueFort)? Його творчість – яскравий приклад того, що твердження: «талановита людина талановита у всьому» – не просто банальність, а інколи й правда. Він однаково успішно займається фотокартками, вишивкою гладдю та бісером й дизайном одягом.

А ще, він любить дивні поєднання різноманітних технік. Багато хто споглядаючи його розшиті світлини, обережно уточнює: а це не надто? Автор вважає, що ні, а йому видніше.

Мене найбільше заворожує його цикл вишивання, де силуети тварин складаються із різноманітних квітів. Та це – справа смаку.


Приємного знайомства з його роботами! Гарного вихідного дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар