вівторок, 26 вересня 2017 р.

Уся доброта світу в малюнках ілюстраторки дитячих книг Nidhi Chanani


Середа – чудовий час, аби поговорити про ілюстраторку дитячих книжок. Ще й таку. Чиї малюнки викликають інколи веселу, інколи задумливу чи сумну, але завжди добру посмішку.

Так, я цілком поділяю думку тих, хто стверджує, що на такі малюнки варто милуватися у будь-який день тижня. Але ж чим тоді середа гірша за інші дні?

 Тож знайомтеся: Nidhi Chanani. Її малюнки добре відомі малим читачам в сьому світі, бо видавництва люблять перевидавати історії для малечі з ілюстраціями цієї художниці.

Її малюнки дуже прості, дещо наївні, без запаморочливої техніки виконання. Але у мисткині є незаперечний талант: вона щиро, всією душею, любить світ. І вміє показати його у своїх малюнках так, що глядачі згадують: добро, радість, щастя, кохання – не дива з чарівних казок і не примарне «пощастило», адресоване комусь іншому. Це те, що відбувається з кожним із нас щодня, тож варто лише помітити їх й не відштовхнути.

Народилася художниця у 1980 році в казковій Калькутті у великій дружній родині. Я б із величезним задоволенням написала, як формувався світогляд малої талановитої дівчинки в багатомільйонному місті, де знайшли прихисток люди з різних країн і континентів.

Та це була б не вся правда: малій було лише чотири місяці, коли родина переїхала до Каліфорнії. Хоча родичі й зробили все, аби Індія стала для дівчинки неймовірною казковою країною із цікавою та складною культурою, вартою поваги й замилування.

Уже у віці шести років Nidhi Chanani малювала так, що вчителі почали ради її родичам звернути увагу на талант дівчини, яка в майбутньому зможе вибудувати кар’єру художника.

Родичі справді заохочували юну художницю до занять, хоча думка про кар’єру художниці не видавалась їм надто привабливою. Література вбачалась куди як більш достойним заняттям, тим більше, що дівчинка весь вільний час, що залишався від малювання, проводила за книгами.

У результаті підросла Nidhi отримала відразу дві вищі освіти: в Каліфорнійському університет за спеціальністю література й в Академії мистецтв у Сан-Франциско.


Зараз вона з успіхом співробітничає з відомими кампаніями: Hasbro, Paramount Pictures и Disney. Її малюнки можна побачити в дитячих книжках, на плакатах, на рекламній продукції, яку використовують в соціальних і волонтерських акціях. Словом, скрізь, де варто нагадати людям: життя прекрасне. Чи буде чудовим, якщо ми йому допоможемо йому таким стати.

Приємного перегляду її робіт, друзі, та гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар