неділя, 3 вересня 2017 р.

Тварини з дроту та натхнення від англійської скульпторки Chris Moss




У місті Ґаррогейте, що у Великобританії, є будинок із невеличкою присадибною ділянкою. Туристи та ті із місцевих мешканців, які опиняються біля нього вперше, часто пригальмовують чи притишують крок. 

Можливо, це не надто типова поведінка для мешканці Альбіону, які, якщо вірити розповсюдженим стереотипам, мають бути зразком стриманості, але невеликий сад сповнений дивними мешканцями. 

Птахи, коні, зайці, пси і лиси мирно співіснують на ділянці. Навіть єдиноріг зустрічається. Хоча, якщо вдуматись, яка казкова місцина в Англії може обійтися без нього?
Звісно, мовиться не про живих тварин, а про витвори мистецтва – скульптури із дроту, які виготовляє Chris Moss

Що цікаво. сама скульпторка стверджує, що захоплення хобі, яке швидко переросло у головну справу життя, розпочалося несподівано: вона виготовляла каркас для фігури із пап’є-маше. А в результаті побачила, як швидко й результативно можна сконструювати потрібну форму із дроту.

До речі, сама майстриня запевняє, що у створенні скульптур їх допомагає здобута художня освіта: вона здобула ступінь бакалавра витончених мистецтв та займалась викладацькою діяльністю. Для неї малюнок – це спосіб пізнання навколишнього світу через його зображення, а скульптура стала логічним продовженням такого пізнання уже у тривимірному просторі. 

Її роботи отримають премії на численних виставках, вона влаштовує майстер-класи і водночас прагне до постійного самовдосконалення, адже для неї головне завдання, аби кожне її створіння виглядало неповторно, невимушено й реалістично.

За словами самої авторки, вона не любить створювати фантастичних істот: у світі і так багато прекрасного, тож варто залишатися «чесній натурі». А єдиноріг? Ну, що єдиноріг? Крім усього іншого, ці чарівні створіння здатні приносити щастя достойним. А займатися улюбленою справою та знати, що твої зусилля гідно цінують – то чудовий рецепт щастя.

Приємного милування її скульптурами і гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар