четвер, 21 вересня 2017 р.

Овва, ми схожі на котів! Чергова порція позитиву від швейцарського художника Eugen Hurtong





Якщо вам раптом здалося, що ви вже бачили десь ці малюнки, та більше того. що ви вже бачили їх у цьому блозі, то варто не дивуватися, а пишатися своєю пам’яттю. 

Так, я вже колись, а точніше взимку (гай-гай,куди летиш із такою швидкістю, часе?) друкувала добірку репродукцій листівок швейцарського художника Eugen Hurtong. Але, як говориться в одному добре знаному багатьма твої: «Так-то воно так, але трішечки не так». 

Художник – той самий, серія так званих «Зодягнених котів», та сама. А от малюнки – не ті. Справа в тому, що Eugen Hurtong не бракувало свого часу ні почуття гумору, ні працьовитості, тож серія справді велика. А видавці з американскої корпорації «Alfred Mainzer. Inc.» свого часу перекупили в художника права на всі його роботи і щедро штампували «котів Mainzer»

Ось він, привід для філософських роздумів: серед збирачів листівок ці зображення із усесвіту котів та киць добре знані саме під цією назвою. Тоді як ім’я самого художника відомо не так професійним поціновувачам поштових карток минулого сторіччя, як тим, хто цікавиться творчістю художників дещо абстрактно, знаходячи їх імена не в аукціонних каталогах, а в пошуковнику інтернету.

Тож вважаймо, що я відновлюю справедливість деяким чином, ще раз нагадуючи вам, друзі, про цікаву творчу особистість.




Тим більше, що малюнки справді не дублюються. Того разу я вольовим рішенням, оцінивши можливий розмір статті, якщо зберегти все-все цікаве, викинула майже всі листівки, присвячені купівлі в магазинах, концертам та показам мод, які чудово відбивають атмосферу повоєнної Європи.

А ще, ту категорію, яку для себе позначила, як «радість материнства». Хто в темі, погодиться, що автор, пори іронічну подачу матеріалу, н позбавлений щирого співчуття до киць, яким судилося бути матінками численних чарівно-пухнастих бешкетників.

І знову, якщо не загострювати увагу на таких дрібницях, як домашні улюбленці –песики і мишенята (про дієту тих чи тих та їх господарів поговоримо колись іншого разу, гаразд?). можна із цікавістю спостерігати. Наскільки змінився побут із середини 70-х рр.. ХХ сторіччя. І наскільки незмінними залишилися деякі аспекти життя.

Тож певна, друзі, що і цього разу ви знайдете ті малюнки, які обов’язково підвищать вам настрій.  гарного завершення робочого тижня!


Немає коментарів:

Дописати коментар