понеділок, 8 червня 2020 р.

Дзеркало душ глядачів у прекрасних акварельних пейзажах японського художника Abe Toshiyuki





Акварель – універсальна техніка живопису. Навіть дивно, що за неї закріпилась слава «фарби для весняного настрою». Як на мене, пейзажі й натюрморти, особливо ті, що включають квіти, рослини. Плоди, написані нею, однаково прекрасні, яку б пору року не зображали.




Адже ця техніка дозволяє передавати не лише тонкі відтінки й переходи фарб і мінливий настрій, але й сонячні теплі кольори, насичені яскраві мазки – аби лише воля митця.



Сучасний японський художник Abe Toshiyuki, певно, дотримується схожої точки зору. Серед його робіт чимало пишних квіткових композицій, що вказують на щедрий літній час. Однак не менше уваги він приділяє й іншим порам року, вкотре наголошуючи, що природа – завжди прекрасна.



При цьому, хоча в деяких його картинах добре видні саме «японські» риси пейзажів, однак сам автор підкреслює, що він прагне не зображати легко впізнавані місця, аби в глядачів не виникало відчуття «дежавю».




«Я вірю в те, що мої акварелі спроможні висловити ідею невловимої краси й мінливості природи», – ділиться своїм творчим кредо Abe Toshiyuki.



А ще, він певен, що «живопис має пробуджувати емоції, які йдуть із глибин серця. Це – дзеркало душі тих, хто милується картиною».



Приємного перегляду робіт Abe Toshiyuki та вдалого дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар