пʼятниця, 5 червня 2020 р.

Неймовірний сюрреалістичний світ фотоманіпулятора зі Швеції Erik Johansson





Фотографія настільки впевнено увійшла в наше життя, що складається враження, ніби світлини для багатьох замінили рукописні щоденники, у яких раніше фіксували важливі й цікаві події.



І, можливо, через це не так просто осягнути те, як майстерно поєднується сюрреалізм, фотоманіпуляції та світлини в роботах деяких творчих особистостей. Скажімо, в творчості сучасного шведського (який базується в Празі, чеська Республіка) майстра Erik Johansson.



Як зазначає сам митець, він намагається за допомогою фотокамери захопити не миттєвість, а ідею. Головне в його роботах те, що за кожною з них стоїть власна історія. Часто це – фантастичне, іронічне чи в стилі магічного реалізму сприйняття дійсності.



Декотрі з його фотографій викликають доброзичливі усмішки, декотрі, змушують зітхати, відчуваючи, що зачеплена тема насправді серйозна, якщо не трагічна. Та всі вони – однаково талановиті.



Сам автор зазначає, що при створені кожної роботи він «накладає шари» до сотні різних фото. І прагне за допомогою фотооб’єктиву вирішити якусь проблему, «захопити неможливе», як говорить він сам.



Більше про творчість митця можна дізнатися на його сторінці: https://www.erikjo.com/work



Приємного перегляду робіт Erik Johansson. Гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар