пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Прекрасні, кумедні й зворушливі сови в чудових роботах фотомайстра із Таїланду Sasi Smith





«Сови – то котики пташиного світу», – стверджує одна моя подруга. Не знаю, чи оцінили б позитивно птахи такий комплімент, якби розуміли людську мову. Навіть маю сумнів щодо цього. Однак сама авторка сентенції цілком щира.



Вона – палка прихильниця котів. І ладна визнати, що сови майже не поступають харизматичністю й вмінням приймати чудернацькі й дивовижні пози її пухнастим улюбленцям.


Що цікаво, й дехто з митців-орнітологів міг би «підписатись» під цією тезою. Принаймні, визнати, що сови не менш фотогенічні й прекрасні ніж широко розтиражовані інтернетом зображення котів і кошенят.



От, скажімо, чудовий фотомайстер із Таїланду Sasi Smith повів багато годин у засідках в «полюванні» на вдалі кадри: адже сови – майстри камуфляжу, це – дуже розумні й сторожкі птахи. Тож за кожним зображенням історія його здобуття.



А ще, якщо деякі кадри – то свідчення майстерності, знання поведінки тварин, вміння терпляче чекати, то інші – подарунок долі. Вона полюбляє наполегливих і ладна «підкинути» незвичайний ракурс чи кумедну, зворушливу або дивовижно-прекрасну сценку із життя природи.


Найбільше серед любителів світлин диких тварин Sasi Smith відомий своїми численними ілюстраціями барвистих папуг. Та, я певна, що його «сово портрети» теж варті уваги. Серед іншого, ще й тому, що автор не обмежується всім відомими породами. Усього у світі близько 200 видів сов. І фотограф прагне, аби перед його фотооб’єктивом поставали справді рідкісні види.



Приємного перегляду робіт Sasi Smith і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар