середа, 3 червня 2020 р.

Дивовижні скляні прес-пап'є із прекрасними квітами від американського митця David Graeber





Чи доводилось вам, друзі, захоплено демонструвати комусь красу, знайдену в інтернеті: скажи ж,неймовірно?! – і чути у відповідь: так, цікаво, незвичайно, видно, що автор чи авторка доклали багато зусиль. А навіщо? Яка в цьому користь?



Зізнаюся щиро, я не знайшла, як влучно й, головне, універсально, відповідати на такий запит. Як на мене, користь у тому, що в світі з’явилось трохи більше краси ніж було до цього, що майстер отримав задоволення від самого процесу творення. І врешті, корисні жодної. Але як чудово, що така неймовірна річ з’явилась у цьому світі!



Та якщо треба пояснювати такі речі, то краще перевести розмову на інше. От, скажімо, у сучасному світі прес-пап’є – не предмет першої необхідності. Та що там, зізнайтеся, чи всі ваші знайомі без онлайн-пошуковника зможуть відразу розказати що то за «звір» і для чого призначається?


Звісно. бувають пафосні письмові набори – такі собі статусні речі, до яких входить і прес-пап’є. Але мою увагу привернули не вони, а роботи «художника по склу» – сучасного американського митця David Graeber.




Щоб створювати такі речі зі скла, треба мати високий рівень професіоналізму, прагнення до досконалості, вміння годинами робити кропітку справу. А ще – відчувати серцем красу природи й прагнути поділитися своїми відчуттями з тими, хто поруч.


І справді, David Graeber розповідає, що природа, власне квіти, рослини для нього слугують невичерпним і потужним джерелом натхнення. «Багато моїх робіт створені на згадку про радісні події чи миті, проведені з коханою людиною. Я прагну передати витонченість природи та її різноманіття», – зазначає він.




Митець додає, що, звісно, довгі роки роботи зі склом дозволяють йому експериментувати, змінюватись, вдосконалюватись, та його захоплення природою залишається незмінним.



Більше робіт митця на його авторському сайті: https://davidgraeber.com


Приємного перегляду робіт David Graeber і вдалого вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар