субота, 6 червня 2020 р.

Вражаючі "живі" портрети домашніх улюбленців від української мисткині Hanna Tsukanova






Багато людей, за можливості, із задоволенням замовляють свої портрети. Дехто – й картини із зображенням членів родини. Бувають у художників і замовлення на портрети домашніх улюбленців – котів і песиків. Що цілком логічно: вони – так само важлива частина багатьох родин, як і їхні господарі. Тож цілком заслуговують на «увіковіченні» на полотні чи на інших матеріалах.



Однак. якщо говорити про роботи сучасної мисткині з Києва Hanna Tsukanova, то не всі глядачі, попри неймовірну схожість творів на моделей, називають їх саме портретами. Інколи майстрині навіть доводиться чути запитання: а чи не таксидермістка вона?



Відповідь однозначна й категорична: ні. При створенні дивовижно деталізованих і дуже характерних робіт – і власне пласких портретів, і невеличких за розміром скульптур – не постраждала жодна тварина.




Майстриня досягає неймовірних результатів за допомогою сухого валяння з овечої шерсті. Очі вона виготовляє й розписує власноруч, намагаючись, щоб вони якнайточніше відповідали фотографіям моделей, надісланих їхніми господарями.



А ось вуса у котів на її роботах і справді натуральні: їх збирають для Hanna Tsukanova власники тварин з різних країн світу, обережно запаковують до конверта й надсилають майстрині.



Але якнайточніше відтворити зовнішність тварин – це ще не все завдання. Перед початком кожної нової роботи мисткиня довго розмовляє із замовниками, просить розповісти історію появи тварини в родині, про її риси вдачі, про якісь важливі випадки з біографії. Тільки за таких умов вдасться відтворити й характер моделі і лише тоді портрет перетвориться не а копію, а на витвір мистецтва.


Більше про творчість мисткині можна дізнатися на її сайті: http://runo-art.com




Хай роботи Hanna Tsukanova забезпечать вам гарний настрій друзі! Хай щастить!





Немає коментарів:

Дописати коментар