вівторок, 2 червня 2020 р.

Виразні й реалістичні портрети тварин, складені з грошей, від грецького художника Charis Tsevis





Багато-багато грошей – і різних, дуже різних. Ні, це не мрія людини, яка прагне накопичити побільше коштів готівкою, й не бажання когось, хто ті гроші прагне з розмахом витратити. Тобто, можливо, й їх теж. Але не тільки їх, але й деяких творчих особистостей, що збирають матеріал для картин.



Справа в тому, що сучасний митець із Кіпру (Греція), або як сам він себе позиціонує «візуальний дизайнер» Charis Tsevis зібрав чималу колекцію купюр. І продовжує їх збирати. При чому, художника не надто цікавить номінальна вартість чи її відсутність: у світі чимало грошей, які давно чи недавно вийшли з ужитку. А серед його матеріалу – чимало грошей різних народів й епох.


Куди як важливіше для втілення його задуму те, якого кольору ці купюри, що на них зображено, їхній розмір, структура тощо. Бо це для нього – матеріал для творчості.

Якщо показати картини Charis Tsevis новим глядачам без пояснень, то не всі й не відразу звернуть увагу на різнобарвні частинки, із яких, мов пазли, складаються зображення хижих й диких чи домашніх тварин.



А вже потім такі глядачі або будуть щиро здивовані таким-от символічним свідченням того, що ми, за словами митця, живемо у фінансових джунглів. Або почнуть запевняти, що не так важливо, з чого ті картини виготовлені, бо головне те, що вони – дуже виразні, детально пропрацьовано й атмосферні.



Якщо хтось зацікавився незвичайною творчістю митця, то більше про нього можна дізнатися на авторському сайті: https://tsevis.com



Приємного перегляду робіт Charis Tsevis і гарного настрою на весь день, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар