середа, 24 червня 2020 р.

Казкові світи у творчості американського "художника світла" Thomas Kinkade





Цілком можливо. що вам, друзі, вже доводилось бачити роботи американського художника Thomas Kinkade, який сам себе називав «художником світла».




Репродукції його робіт часто розміщують на пазлах чи в інтернет-добірках пейзажів. Та й я у своєму блозі неодноразово зверталась до його творчості. Адже він був справжнім майстром прекрасних пейзажів.




Зображені ним сільські краєвиди чи дикі ліси й гори прекрасні, часто – ледь ідеалізовані й водночас – дуже правдоподібні. Таке враження досягається за рахунок вмілого поєднання творчих технік, вдалого підбору кольорів, деталізованого зображення й особливої гри зі світлом і тінями.




Однак у творчості Thomas Kinkade існує ще одна грань, не так відома широкому загалу глядачів: він зображав не лише «реальні» краєвиди, корі користувалися неабиякою популярністю серед його співвітчизників і не тільки, але й казкові.




На створення цих картин його надихнули відомі мультфільми студії Волта Діснкея та їхні знамениті герої. Що цікаво, і в цьому випадку техніка художника, попри фантастичний сюжет. залишається незмінно виваженою, такою, що вимагає неабиякої майстерності й захопленості своєю справою.




Приємного перегляду робіт Thomas Kinkade та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар