четвер, 11 червня 2020 р.

Такі справжні й прекрасні коти в акварельних малюнках японського художника Yutaka Murakami






Техніка акварелі, особливо якщо митець обирає форму «писання по мокрому», справедливо вважається складною. Звісно, це не значить, що новаки повинні відчувати страх і не братися до такого малювання. Навпаки, такий виклик свідчить про те, що перед малювальником – цікаве завдання, яке варте зусиль.




Та щоб розкрити всі багаті можливості, які ця фарба надає художнику, треба мати неабиякий досвід і набір напрацьованих мистецьки прийомів. І така характеристика більш ніж справедлива для творчості сучасного японського художника Yutaka Murakami.



Один із секретів вдалого акварельного малюнку полягає в тому, що митець не використовує попередні начерки й контури олівцем, він готовий до того, що кожен мазок може лягти на мокрий акварельний папір «по-своєму». Й одне із гавань творця – мазки не повинні перетворитись на хаос, кожен доторк пензля до паперу має слугувати загальній ідеї.



А в результаті виникає зображення, інколи ледь умовне, із відтінком імпресіонізму за рахунок емоційності, як й дозволяє найперше передати внутрішню суть моделей чи явищ, обраних для зображення.




Усе вище сказане стовідсотково відповідає картинам Yutaka Murakami, присвячених котам і кошенятам. Вони – дуже різні: мрійливі, задумливі, лінькуваті, бешкетливі, напружені, бо зображені в мить полювання…




Й однаково прекрасні у своїй внутрішній незалежності, почутті власної гідності чи цікавості до такого дивовижного світу – останнє, якщо мова йде про пухнастих і зворушливих кошенят на картинах майстра.




Приємного перегляду котокартин Yutaka Murakami та чудового вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар