вівторок, 16 червня 2020 р.

Захопливі пригоди й буденне життя у мишачому всесвіті від американської художниці Lucia Heffernan





Друзі, а чи не забули ви, що цей рік – мишачий? Ну, гаразд-гаразд, уточню: 2020 – рік Металевого пацюка (для прихильників східних гороскопів). Згодна, що в офіційному варіанті звучить солідніше. Та що поробиш, якщо миші мені видаються симпатичнішими, особливо білі?




Звісно, це – мої особисті смаки. Однак саме ними я керувалася, звертаючись до творчості сучасної художниці із США (американсько-тайванського походження) Lucia Heffernan.



У цієї мисткині, яка надає перевагу цифровій зображальній техніці, на її власному сайті: https://www.luciaheffernan.com багато цікавинок: вона зображає звірів у незвичних ракурсах й ситуаціях, часто «олюднюючи» їх. І все це робить часто із використанням чудового почуття гумору, із вмінням глянути на буденні ситуації під несподіваним кутом зору.




Мені дуже подобається саме її «мишача» серія. На картинах Lucia Heffernan миші живуть таким повноцінним людським життям, що й не всім нам снилось, принаймні, цього року, через цілком об’єктивні обставини. Вони, ті малі гризуни, створені уявою художниці, займаються спортом, відвідують кіно та театри, влаштовують романтичні вечері чи приймають лікувальні ванни з какао.





А буває, що ці малюнки сповнені пристрастей: мишам доводить крізь заметіль діставатись дому, аби привезти ялинкову гілку до Різдва, із ризиком для життя вирушати на рибалку на кото-акулу, демонструвати неабиякий хист ніндзя, щоб вихопити сир із мишоловки… Що й казати, сумувати їм нема коли.





Сподіваюся, друзі, що споглядання картин Lucia Heffernan забезпечить вам гарний настрій. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар